مدارک لازم جهت رواديد تحصيلی اتریش

درخواست روادید باید شخصا ارائه شود. سفارت در صورت ناقص بودن مدارک از قبول درخواست روادید امتناع خواهد کرد. بررسی درخواست روادید بطورمعمول ۲ تا ۴ ماه بطول می‌انجامد.

مدارک عمومی که برای حصول اطمینان حتما باید بهمراه داشته باشید :

  1. فرم درخواست ویزا که بطور کامل و خوانا پر شده و شخصا امضاء گردیده باشد
  2. گذرنامه با مدت اعتبار کافی ( حداقل ۶ ماه از تاریخ درخواست روادید
  3. فتوکپی از تمام صفحات گذرنامه ، گذرنامه و شناسنامه همسر ( در مورد افراد متاهل ) ( در دونسخه )
  4. شناسنامه ، فتوکپی از تمام صفحات شناسنامه ( در دونسخه )
  5. تعهد نامه مالی که یا خود متقاضی درایران به نام خود حساب باز کرده است و معادل ریالی مبلغ ۱۰۰۰۰ یورو به حساب خود پول گذاشته و تایید آن را از بانک می‌گیرد و به سفارت ارائه می‌دهد بعلاوه یک کپی و یا آنکه متقاضی دعوت کننده ای در اتریش دارد که مدارک زیر از شخص دعوت کننده مورد نیاز است : 
    •  Meldezettel : ( معرفی نامه )
    •  Mietvertrag : ( اجاره نامه یا کپی سند منزل )
    •  Arbeitsvertrag : ( قرارداد کار )
  6. اصل و فتوکپی از پذیرش و یا تایید دریافت درخواست پذیرش از یک دانشگاه یا ( Fachhochschule ) در اتریش بعلاوه یک کپی
  7. گذرنامه با مدت اعتبار کافی ( حداقل ۶ ماه از تاریخ درخواست روادید
  8. گواهی عدم سوء پیشینه و ترجمه آن با تایید وزارت امور خارجه بعلاوه یک کپی
  9. شش قطعه عکس ۳.۵*۴.۵ یا ۴*۵ تمام رخ، رنگی، زمینه سفید، بدون روتوش
  10. مدرک زبان آلمانی
  11. قباله ازدواج ( در مورد افراد متاهل )
  12. ارائه بیمه درمانی و مسافرتی ۳ ماهه به اضافه یک كپی.این بیمه نامه از نزدیك سفارت قابل تهیه است
  13. تاییدیه محل سکونت در اتریش ( گواهی رزرو کوتاه مدت هتل یا پانسیون قابل قبول نیست)
  14. هزینه صدور ویزا ۱۰۰ یورو است
  15. بیوگرافیCV

 

مدارکی که باید در روز مصاحبه برای درخواست اقامت دانشجویی در دو دسته و به ترتیب زیر به سفارت ارائه شود :

دسته اول :

    1. اصل فرم درخواست اقامت همراه با عکس
    2. اصل پذیرش دانشگاه اتریشی
    3. اصل مدرک تامین مالی ( حساب بانکی بهمراه گردش حساب سه ماهه یا ضمانت نامه از فرد اتریشی )
    4. مدرکی دال بر محل اقامت در اتریش
    5. اصل مدارک ترجمه شده ( شماسنامه، گواهی عدم سوء پیشینه و قباله ازدواج )
    6. کپی از تمامی صفحات گذرنامه
    7. کپی بیمه نامه مسافرتی سه ماهه

دسته دوم :

    1. کپی فرم درخواست اقامت همراه با عکس
    2. کپی پذیرش دانشگاه اتریشی
    3. کپی مدرک تامین مالی ( حساب بانکی بهمراه گردش حساب سه ماهه یا ضمانت نامه از فرد اتریشی )
    4. کپی مدرکی دال بر محل اقامت در اتریش
    5. کپی مدارک ترجمه شده ( شماسنامه، گواهی عدم سوء پیشینه و قباله ازدواج )
    6. کپی از تمامی صفحات گذرنامه
    7. کپی بیمه نامه مسافرتی سه ماهه

 

نکته مهم درباره گواهی عدم سوء پیشینه و شناسنامه :

معمولا برای درخواست اقامت دانشجویی افراد مجرد می بایست گواهی عدم سوء پیشینه و شناسنامه خود و افراد متاهل می بایست گواهی عدم سوء پیشینه ،شناسنامه و قباله ازدواج خود را بعد از ترجمه،تایید دادگستری و وزارت امور خارجه یک هفته تا 10 روز قبل از وقت مصاحبه خود برای ویزای اقامت دانشجویی به تایید این سفارتخانه برسانید ( حتما 40 یورو به ازای تایید هر مدرک بهمراه داشته باشید ). دلیل اینکه شما نمی توانید گواهی عدم سوء پیشینه خود را بهمراه سایر مدارک تحصیلی تان به سفارت تحویل دهید کاملا مشخص است زیراکه این گواهی فقط برای مدت یک ماه تا 45 روز اعتبار دارد.

با توجه به اینکه درخواست گواهی عدم سوء پیشینه یک هفته زمان می برد،لطفا اقدامات لازم را برای دریافت آن قبل از وقت مصاحبه خود انجام دهید. به خاطر داشته باشید که تایید این مدارک توسط سفارت نیز نیاز به زمان دارد که معمولا 3-5 روز کاری بطول می انجامد.

آندسته از دوستانی که وقت سفارت خود را از قبل رزرو کرده اند که طبق رویه بالا اقدام کرده و مدارک خود را در روز مصاحبه برای ویزای اقامت دانشجویی تحویل سفارت می دهند، ولی آندسته از دوستانی که به هردلیلی موفق به گرفتن وقت مصاحبه نشده اند و زمان زیادی برای دریافت ویزا و رساندن خود به شهر محل تحصیلشان ندارند می توانند با دردست داشتن اصل و یا کپی پذیرش تحصیلی خود در روز ارائه مدارک گواهی عدم سوء پیشینه و شناسنامه برای تایید آنها سفارت را در جریان روند کاری خود بگذارید، جوابیه سفارت به شما این خواهد بود که مدارک شما 3-5 روز دیگر آماده می شود شما امروز می توانید با ارسال اسکن گذرنامه بهمراه شماره تلفن و آدرس ایمیل تان به پست الکترونیکی سفارت به آدرس ( این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید ) وقت مورد نظر خود را بطور مثال یک هفته آینده رزرو کنید وتاییدیه آن را در ایمیل خود دریافت کنید.

همچنین شما می توانید برای حاصل نمودن صحت اطلاعات فوق با بخش کنسولی سفارت از یکشنبه الی پنج شنبه هر هفته بین ساعت 13:30 الی 16:30 (به وقت ایران) از طریق شماره تلفن 22750046 021 برای پاسخ گویی به سوالات خود تماس حاصل فرمایید.

لازم به ذکر است که سفارت اتریش مدارک فوق راهر روز از ساعت ۹ الی ۱۱ به جزء سه شنبه‌ها می‌پذیرد و می‌تواند علاوه بر مدارک فوق الذکر مدارک دیگری را نیز در خواست نماید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به صفحه شرایط و اصول کلی روند درخواست روادید بروی وب سایت سفارت مراجعه کنید :

 

http://www.bmeia.gv.at/pe/botschaft/teheran/ratgeber/ihre-reise-nach-oesterreich/visa-einreisebestimmungen.html

مدارکی که باید ترجمه آن‌ها به سفارت ارائه گردد حتماٌ باید به زبان آلمانی باشد.
سفارت اتریش جهت درخواست ویزای دانشجویی مصاحبه ندارد اما می‌تواند متقاضی را جهت مصاحبه دعوت نماید.

درخواست ویزا و یا اقامت فقط با داشتن وقت قبلی امکان پذیر می باشد (توجه – حتی برای نوزادان و بچه های کوچک نیز می بایست وقت جداگانه رزرو نمود!) خواهشمند است توجه داشته باشید که به دلیل اجرای ویزای بیومتری (گرفتن اثر انگشت) در مورد متقاضیان ویزا، حضور شخص متقاضی حتما الزامی می باشد.

جهت درخواست ویزای دانشجویی گرفتن وقت قبلی از سفارت الزامیست و این وقت را میتوانید فقط از یکشنبه الی پنجشنبه بین ساعت 09:00 الی 12:00 (به وقت ایران) از طریق تماس با شماره تلفن    22750046 21 98+ رزرو نمایید. خواهشمند است توجه داشته باشید: برای ویزا نوع C و یا ویزا نوع D می بایست هنگام تماس تلفنی خود درخواست وقت مصاحبه برای ارائه درخواست «ویزا» نمائید – اما چنانچه در نظر دارید در اتریش به تحصیلات دانشگاهی خود ادامه دهید و یا نوع دیگری از اقامت که بیش از 6 ماه می باشد را برنامه ریزی می نمائید، شما نیازمند وقت مصاحبه برای ارائه درخواست «اقامت» می باشید و می بایست چنین وقت مصاحبه ای را نیز هنگام تماس خود درخواست نمائید. تعویض این دو نوع وقت مصاحبه با یکدیگر امکان پذیر نمی باشد، برای دریافت اطلاعات بیشتر به وب سایت سفارت مراجعه کنید :

 

http://www.bmeia.gv.at/pe/botschaft/teheran

شما اینجا هستید: تیپ تیکت مدارک روادید تحصیلی اتریش
تایید